Cursuri

Cursurile Abc-Dia sunt potrivite atât pentru persoanele cu diabet, cât și pentru aparținătorii lor. Pe baza necesităților dumneavoastră legate de diabet, veți fi redirecționat către cele mai relevante informații.

Ce este diabetul și cum se pune diagnosticul corect?

Ce este diabetul și cum se pune diagnosticul corect?

Diabetul este o tulburare în principal a metabolismului glucozei, adica a modului în care aceasta este procesată de catre organism, dar şi al celorlalte metabolisme ale lipidelor şi proteinelor.
Dacă parcurgeți acest curs, veți afla cum se stabileşte diagnosticul diabetului zaharat, precum și cum putem depista din timp diabetul zaharat?

Alimentația sănătoasă în diabet

Alimentația sănătoasă în diabet

Când sunteți diagnosticat cu diabet, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să vă schimbați stilul de viață.
Accesați acest curs pentru a afla recomandările specialiștilor în ceea ce privește ”alimentația sănătoasă”, adică acea dietă care ar trebui urmată de toate persoanele pentru a-și crește șansele de a rămâne sănătoase.

Hipoglicemia

Hipoglicemia

Accesând acest curs veți afla mai multe informații despre cauzele, simptomele și tratamentul hipoglicemiei, precum și pașii importanți pentru a vă menține controlul glicemic în raza de acțiune.
Cunoștințele dobândite vă vor ajuta să identificați din timp semnele și simptomele asociate hipoglicemiei.

Cum prevenim piciorul diabetic?

Cum prevenim piciorul diabetic?

Piciorul diabetic se referă la toate afecțiunile care pot să apară la nivelul picioarelor unei persoane cu diabet. De cele mai multe ori, acesta are legatura cu: afectarea nervilor periferici și a circulației periferice, precum și deformări ale picioarelor. Parcurgând acest curs veți afla cum să preveniți și să identificați din timp semnele neuropatiei diabetice.

Accesează cursurile